стрічка

У турійських лісах — «зелені пожежі»

15 Червня 2018, 11:17
1602

Представникам влади та громади Турійського району розповіли, що таке «зелена пожежа».

Сосновий ліс Турійського району переживає нашестя короїдів. Через цих комах ліси висихають. Через аномальну спеку науковці та спеціалісти лісозахисту прогнозують новий спалах агресії цього шкідника.  Про це йдеться на сайті Волинського ОУМЛГ.

Саме тому перед лісівниками Турійського району постало невідкладне завдання: привернути увагу районної влади та громадськості до проблеми пошкодження соснових насаджень короїдом. Вже 8 червня на базі державного підприємства  «Турійське лісове господарство» за участю наукових співробітників Поліського філіалу Українського науково-дослідного інституту лісового господарства Василя та Олени Бородавок, директора державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Херсонлісозахист» Тетяни Касіч, голови районної ради Ольги Черен, заступника райдержадміністрації Леоніда Марчанчина, депутатів обласної ради Романа Микитюка та Володимира Яренчука, а також голів об’єднаних територіальних громад та сільських голів району відбулася нарада-семінар. На ній лісівники розповіли, що таке так звана «зелена пожежа» та як правильно виявляти і ліквідовувати її наслідки. 

Розповіли про зелену пожежу
Розповіли про зелену пожежу

Розповіли про зелену пожежу
Розповіли про зелену пожежу

 

Стверджують, що завдяки спеціальним санітарним заходам територію ураження дерев шкідником вдалося зменшити із 272 гектарів до 85.

Та така позитивна тенденція є надто непостійною та делікатною, тож лісівники не припиняють моніторинг насаджень.

Учасники конференції
Учасники конференції

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024