стрічка

Поширення кору на Волині: показники щеплень покращилися

14 Червня 2018, 14:05
1237

87% волинських дітей до року вакциновані від кору.

Про це стало відомо під час чергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбулося у режимі відео-селектору з районними адміністраціями 14 червня, пише прес-служба Волинської ОДА.

Начальник управління охорони здоров`я Ігор Ващенюк повідомив, що у 2018 році ситуація кардинально покращилася.  

«Покращилися показники щеплень. Для прикладу, на Волині від кору вакциновано 87% дітей до року. А взагалі діти, які не отримали щеплення згідно календаря - не мають права ходити в школу, в табори. В США можуть позбавити батьківських прав через відмову від вакцинації. Тому закликаю всіх посилити роботу у цьому напрямку», - закликав головний медик області.

Керівник ОДА Олександр Савченко відзначив, що цифри – непогані.

«Падає кількість захворювань, а це означає, що ви вплинули на ситуацію. Проте, мене дуже турбують масові сплески хвороб в таборах. Беріть на контроль щеплення в місцях масового скупчення дітей», - сказав Олександр Савченко.

Члени комісії порекомендували продовжити роботу щодо організації проведення комісійних обстежень у навчально-виховних закладах, закладах оздоровлення та відпочинку дітей, а також на об’єктах водопостачання, громадського харчування та інших щодо дотримання вимог санітарного законодавства та у сфері безпечності і якості харчових продуктів.

Коментар