стрічка

Як Шацькі озера готують до відпочивального сезону

14 Червня 2018, 16:55
1660

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко критично оцінив рівень облаштування рекреаційних територій на Шацьких озерах.

Про це він сказав 13 червня на оперативній нараді у приміщенні ОДА, повідомляє Сфера-ТВ.

Через цьогорічну рекордну спеку відпочинковий сезон у Шацькому районі і, зокрема на Світязі, стартував раніше, ніж зазвичай. Місцева влада, спільно з керівництвом Шацького національного парку доклала чимало зусиль, аби в цьому сезоні гості озерного краю відчули якісні зміни в облаштуванні рекреаційної інфраструктури.

Проте десь забракло часу, а десь спрацював сумнозвісний людський фактор – опір запланованим змінам з боку місцевого населення. Мова йде, зокрема, про центральний пляж у селі Світязь.

Директор Шацького національного парку Марія Христецька, котра і є значною мірою ініціаторкою більшості змін, нарікає, що багато необхідних заходів з впорядкування та облаштування відпочинкових територій не здійснювались роками. Такий хибний баланс інтересів влаштовував багатьох – і чиновників, і частину місцевих мешканців, і попередніх керівників нацпарку.

Єдине, що тішить і за підсумками наради, і в процесі змін, що відбуваються на Шацьких озерах, – влада проблеми переважно розуміє і, схоже, має волю їх вирішувати.

Особливу увагу планують звернути на вивіз побутових відходів і обслуговування біотуалетів.

На майбутнє, після закінчення сезону, у планах Марії Христецької попідсівати поблизу доріжок траву, висадити зелені насадження і упорядкувати територію згідно із розробленим проектом. Що ж до безпеки, паркування та нормального дорожнього покриття, це вже справа за сільською, районною і, врешті, обласною радами.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024