стрічка

Як на Волині заробляють на померлих

13 Червня 2018, 13:05
1307

Проблема знаходження ритуальних підприємств у моргах чи поруч з ними в Україні існує давно. Такі служби мають суттєві переваги перед конкурентами, оскільки біля них висока концентрація близьких померлих, а ритуальні послуги не можуть вільно рекламуватись.

Волинь одна із областей, де таке сусідство дуже розповсюджене, про це пише видання Наші гроші.

Знаходячись в одному приміщення, співробітники моргів мають поширену практику рекомендувати послуги саме тієї ритуальної компанії, яка орендує в них приміщення. Існують випадки, коли працівники комунальних закладів, до яких надходять померлі, погрожують родичам померлих невчасною видачею тіла або іншими перепонами, якщо ті відмовляться від рекомендованої фірми.

За інформацією Антимонопольного комітету України, яке базується на дослідженні ринків ритуальних послуг держуповноваженої Агії Загребельської, виявилось близько 80 фактів розміщення ритуальних служб в приміщеннях закладів охорони здоров’я (патологоанатомічних бюро) та відділеннях СМЕ. Найбільше у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Миколаївській, Харківській областях.

Такі похоронні бюро є у п`яти районах Волині:

ФОП Романюк С.В. Орендує у Бюро експертиз (відділ судово-медичної експертизи трупів) нежитлове приміщення – кімнату-видачу патологоанатомічного корпусу у 23 кв м
ФОП Романюк спільно з ПатБюро (Луцька міська клінічна лікарня) Орендує 20 кв м у приміщенні з баклабораторією для надання послуг з реалізації ритуальної атрибутики у Луцькій МКЛ
ФОП Ярмолюк М.П. 15 кв м на території лікарні (КЗ «Ківерцівське районне територіальне медичне об’єднання»)
ФОП Павлішина Н.М. 51 кв м на території лікарні (КЗ «Ківерцівське районне територіальне медичне об’єднання»)
ФОП Косько А.Б. 9 кв м на території Маневицької центральної районної лікарні кв м (в приміщенні колишньої котельні)
ФОП Курило 22 кв м на території Локачинської центральної районної лікарні
КП «Добробут» 14 кв м у Ковельському міськрайонному територіальному медичному об’єднанні
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024