стрічка

До Луцька завітали представники ОБСЄ

12 Червня 2018, 17:53
Представники ОБСЄ 736
Представники ОБСЄ

Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ відвідали Луцьк, де цікавилися внутрішньо переміщеними особами, релігією та екологією Волині.

У понеділок, 11 червня, до Луцька прибула Делегація Львівського представництва СММ ОБСЄ на чолі з головою Георгіосом Каллінісом. Метою їхнього візиту було познайомитися з головою облдержадміністрації Олександром Савченком, представити напрямки своєї діяльності та обговорити поточну ситуацію в регіоні. Про це йдеться на сайті Волинської ОДА.

Представників делегації цікавило чимало питань. Серед них – ситуація міграцій внутрішньо переміщених осіб.

«Наразі понад дві тисячі сімей вважаються внутрішньо переміщеними особами. Обласна влада надає їм допомогу по оплаті житлово-комунальних послуг. Для них це значні кошти, адже тарифи зростають, та надалі зростатимуть через умови МВФ, – проінформував Олександр Савченко.»

Голова ОДА розповів гостям про те, що на волині дуже потужний волонтерський рух. Завдяки ньому 10 дітей атовців нещодавно відправили відпочивати в Данію. Зауважив Савченко і те, що так акції діють на постійній основі.

Звернув увагу й на те, що в області діє програма захисту населення. А у 2018  році почала діяти нова програма зайнятості населення, яка має на меті вирішити проблему працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. 50 сімей забезпечили  земельними ділянками, проте проблема забезпечення житлом досі існує.

Очільника делегації  Георгіоса Каллініса цікавило й питання екології. Голова облдержадміністрації відзначив, що існує проблема модернізації технологій з переробки відходів, як і в усьому світі. Так, протягом 2019-2020 років планують збудувати 5 полігонів, які будуть призначені для сортування та переробки сміття. Ще в області діє програма «Питна вода», в рамках якої буде здійснюватися будівництво нових водопроводів та каналізаційних систем.

 «Є проблема з Шацьким заповідником. Ця перлина області – в критичному стані. Попри те, що це місце популярне серед туристів та має лікувальні води – навіть там немає каналізаційних систем відповідної потужності, – повідомив Олександр Савченко».

Учасники делегації відзначили, що область швидко розвивається. Представники ОБСЄ зазначили, що 12 червня планують візит ще до міста Ковеля. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024