стрічка

Варість послуг ріелтора у Луцьку - найнижча в Україні

11 Червня 2018, 13:02
2564

Лучани сплачують мінімальну комісію рієлторам — 2-3%.

Комісію, яку беруть рієлтори різних регіонів України, з'ясував портал Domik.ua.

Як з'ясувалося, покупці можуть оплачувати гонорар агентам в різних розмірах. Про остаточну суму комісії в більшості випадків рієлтор і клієнт домовляються індивідуально.

Інфографіка показує середній відсоток гонорару, який оплачують покупці або продавці рієлторам при оформленні договору купівлі-продажу нерухомості в різних містах України. Розмір комісії залежить від домовленості між сторонами угоди, тому може бути різним.

Інфографіка від порталу Domik.ua
Інфографіка від порталу Domik.ua

Максимальний розмір гонорару рієлторам оплачують покупці в Києві. Експерти стверджують, що столичні агенти беруть за свої послуги в середньому від 2-х до 6% від суми угоди.

У Дніпрі та Харкові середній розмір комісії агента становить 5%. У кожному з міст гонорар рієлтору в більшості випадків оплачує продавець. Покупець платить за надані фахівцем послуги виключно за особистою домовленістю з ним.

За даними агентств нерухомості, дещо меншу комісію беруть ріелтори в Вінниці, Рівному, Миколаєві, Полтаві, Херсоні, Черкасах та Чернівцях — 4% від суми угоди купівлі-продажу житла.

У Львові, Одесі, Сумах та Чернігові послуги рієлторів оцінюються в 3-5%. При цьому в Кропивницького, Ужгороді та Тернополі покупці при оформленні договору на придбання квартири надають агентам гонорар в розмірі 3% від суми угоди.

Мінімальну комісію покупці оплачують рієлторам в Житомирі, Запоріжжі, Хмельницькому, Луцьку та Івано-Франківську — від 2-х до 3%. У цих містах виплату гонорару в більшості випадків здійснює покупець.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024