стрічка

Нова українська школа: у Ковелі буде 39 перших класів

11 Червня 2018, 16:04
1015 Джерело: Podrobnosti

У Ковелі готуються до нового навчального року.

Про це повідомляє ПроКовель.

Міністерство освіти і науки України реформує українську школу. Зокрема, вже з початку нового навчального року першачки будуть вчитися по-новому. Для цього на нову українську школу у Ковелі держава виділяє цільової освітньої субвенції у сумі 1,937 млн грн. А оскільки ці кошти можна використати лише за умови співфінансування з місцевого бюджету, то Ковель відшукав у своїй казні трохи більше 800 тисяч гривень. Тепер заклади освіти протягом трьох літніх місяців мають освоїти 2, 760 млн грн. 

За словами начальника управління освіти міськвиконкому Віктора Бичковського, наразі активно тривають процеси підготовки приміщень перших класів до роботи у новому навчальному році. Зокрема, управлінню необхідно встигнути придбати  дидактичні матеріали, сучасні меблі та комп’ютерне обладнання. А ще – навчити педагогів працювати за новими вимогами Міністерства освіти і науки України. 

На апаратній нараді у міського голови Віктор Бичковський поінформував пристуніх, що цьогоріч управління очікує відкрити двері 13 шкіл для 39 класів-першачків. Також він повідомив, що відповідно до поділу отриманої субвенції на нову українську школу, найменш чисельним школам перепаде приблизно по 23 тисячі гривень, а решті – по 115 тисяч. 

Головуюча на апаратній нараді Віра Федосюк зауважила, що 23 тисячі – це надто мало.

«Ну це ж не 4 тисячі, які власне планувалися з самого початку», – відповів їй Віктор Бичковський.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024