стрічка

Волинянина-контрактника незаконно звільнили з роботи

08 Червня 2018, 12:32
1267

Апеляційний суд Волинської області погодився поновити на роботі військового, який проходить службу за контрактом на сході України.

Слухання справи відбулося у четвер, 7 червня, повідомляє прес-служба суду.

Суд першої інстанції визнав наказ про звільнення працівника, який працював водієм, а потім вирушив на схід України за контрактом, незаконним і стягнув з роботодавця на користь позивача більше 30 тисяч гривень середнього заробітку та 5 тисяч моральної шкоди.

Колишній роботодавець військового з таким рішенням не погодився і подав апеляційну скаргу. В ній він зазначив: суд не врахував, що на момент укладання контракту з позивачем мобілізації й особливого стану не було, а воєнний час в країні не оголошували.

«За працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток», – пояснив головуючий суддя Андрій Зайцев.

Тож колегія суддів апеляційну скаргу підприємства залишила без задоволення. Сьогодні постанова набрала законної сили, але її можна оскаржити у Верховному Суді.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024