стрічка

У Ківерцях з'явиться центр для дітей з особливими потребами

08 Червня 2018, 12:11
Фото ілюстративне 1358
Фото ілюстративне

У Ківерцях планують створити  інклюзивно-ресурсний центр.

Про це йшлося під час робочого візиту голови Волинської обласної державної адміністрації  до райцентру Ківерці.

Так, 4 травня, з робочим візитом у Ківерцівському районі побував голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

Очільника області ознайомили з підготовкою до відкриття інклюзивно-ресурсного центру.

У Ківерцівському районному еколого-натуралістичному центрі гості ознайомилися з умовами, у яких в майбутному буде впроваджуватися інклюзивна освіта району.  

Зокрема, на базі закладу планується створити Ківерцівський інклюзивно-ресурсний центр.

Присутні оглянули кімнати, майстерні та зоокуточки, поспілкувалися з директором центру Ганною Стецькович, педагогічним колективом. Савченко позитивно оцінив  хороші результати закладу. 

Довідково

Інклюзивно-ресурсний центр є установою, що утворюється з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у професійно-технічних навчальних закладах, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини (далі - комплексна оцінка), надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження (крім вихованців дошкільних навчальних закладів (ясел-садків) компенсуючого типу, учнів спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів).




 

Коментарі
18 Червня 2018, 16:59
В еколого-натуралістичному центрі інклюзивна освіта? Та нехай перше нормальний пандус зроблять, а то такий, що на велосипеді з розгону не кожен виїде...
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024