стрічка

Ратнівські школярі провели день у суді

08 Червня 2018, 14:29
1201

Учні 10 класів загальноосвітньої школи-гімназії №1 селища Ратне 6 червня завітали у гості до представників Феміди – Ратнівського районного суду Волинської області.

Школярі чули терміни «суд», «правосуддя», «судові справи», але чіткого уявлення про людей, які там працюють, та процеси, що відбуваються, вони не мали. Тож задля формування свідомого, прозорого ставлення до працівників цієї сфери, ознайомлення з організацією роботи суду в загальному та порядком проведення судових засідань організували екскурсія до суду, – повідомляють у Ратнівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості.

Відвідувачів привітали в. о. голови суду Ольга Фазан та суддя Сергій Лозицький. Вони розказали про організацію суду, спеціалізацію суддів, роботу працівників апарату, помічників судді, секретаря судового засідання, судового розпорядника.

Корисною була розповідь Ольги Фазан про особливості юридичних професій, вимоги до них та спеціалізовані навчальні заклади.

«Робота судді надзвичайно складна, багатогранна і відповідальна. Ця професія вимагає великих знань в галузі юриспруденції. Саме від суддів залежить, чи буде ухвалено справедливе рішення. Хочеться вірити, що той, хто з вас вирішив стати суддею, допомагатиме людям, які перебувають під захистом закону і держави», –  сказала Ольга.

Суддя Сергій Лозицький наголосив:

«Вибрати професію раз і назавжди – непросто, і не всім це вдається. Для досягнення своєї мети потрібно йти невтомно і наполегливо. Сподіваюся, що отримання вами юридичної професії буде виваженим кроком у житті».

Учні з допомогою працівників апарату змоделювали судове засідання у цивільній справі та кримінальному провадженні. Діти виступали у ролі суддів, підсудних, свідків, прокурорів, адвокатів. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024