стрічка

Волинський суддя власноруч збудував міст

06 Червня 2018, 17:05
У Залухові волинський суддя власноруч збудував міст 3595
У Залухові волинський суддя власноруч збудував міст

Голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк збудував міст у рідному селі.

Не любить їздити кудись на відпочинок, натомість до вподоби праця на благо людей. Про це волинський суддя розповів в інтерв’ю «Першому».

«Я не люблю кудись їздити відпочивати. То не моє. Якщо і подорожую, то задля того, щоби побачити, пізнати світ, зрозуміти, як сталося так, що набагато бідніші держави у минулому стають економічно сильними нині. Роль лідера, який вболіває за країну, її людей, живе цим – ось секрет, який відкрився сам по собі.Мені подобається робити те, що залишає добрий, чистий слід тут, на рідній землі. Сам зробив міст довжиною 24 метри через рукотворну водойму, біля якої живу. На тому місці було звалище, я багато років витратив, аби очистити землю, якою знехтували люди, забруднивши її», – розповів суддя.

Зі слів Петра Філюка, у рідному селі Залухів Ратнівського району гостей зустрічають скульптури Ангела-охоронця на в’їзді, матері із дитям на руках у центрі, шумлять фонтани, красуються прадідівські хатинки-музеї.

«Постійно прибираючи навколо садиби і прирічкову територію, добився того, що й інші не смітять. Чиста земля – чиста Україна – чиста душа людська. Завжди казав, що будувати державу треба там, де народився, де живеш і де працюєш», – додав суддя.

 

1
 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024