стрічка

На Волині готуються до сезону заготівлі чорниці та грибів

06 Червня 2018, 16:43
1358

У Камінь-Каширській  райдержадміністрації говорили про підготовчу роботу до сезону заготівлі природних рослинних ресурсів.

Про це інформує сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Під час апаратної наради в голови РДА начальник Камінь-Каширського відділення Ковельської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області Ірина Платонова розповіла, що минулого року за спецвикористання лісових ресурсів по району сплачено 126,6 тис. грн. Левову частку зібраних дарів лісу становила чорниця. Її заготовили 126 тонн, а також 3 тонни – грибів лисичок.

Як зауважив начальник управління регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Олександр Нікітчук, кошти від рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів зараховуються до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування за місцезнаходженням відповідних природних ресурсів.

За інформацією посадовців, минулоріч найбільше сплачено в місцеві бюджети Карасинської, Воєгощанської, Стобихівської, Черченської, Видричівської, Качинської, Новочервищанської сільських рад.

З огляду на це керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук сказав:

«Сільські ради безпосередньо зацікавлені у повноті надходжень плати за використання лісових ресурсів місцевого значення та дотримання порядку в здійсненні даного виду діяльності. Враховуючи вищезазначене, активізовуйте роботу районної комісії з координації дій державних органів, що здійснюють контроль за заготівлею другорядних лісових матеріалів».

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024