стрічка

Індекс свинини: за рік купівельна спроможність волинян знизилася

06 Червня 2018, 14:09
1049

З квітня 2017 року по квітень 2018-го на середню заробітну плату українця можна купити свинини на 9 кг менше. Падіння купівельної спроможності складає 11%.

Про це повідомляє генеральний директор у Українська асоціація постачальників торговельних мереж Олексій дорошенко у мережі Facebook.

При цьому лише дві області можуть пишатися збільшенням споживання свинини – це Дніпропетровська та Донецька області. Мешканці цих регіонів цьогоріч можуть дозволити собі на 5 кг цього м'яса більше, ніж минулого року.

А найбільше падіння споживання сталося в столиці, Київській та Волинській областях. У них купівельна спроможність скоротилася одразу на 15 кг свинини. Волинь є антилідером і у відносному вимірі. Тут купівельна спроможність впала на рекордні 20%.

«За економічну ситуацію в кожному регіоні має нести відповідальність не тільки Уряд, але й губернатори. Залучення інвестицій, ситуація з виплатою заробітної плати, конкуренція виробників та багато іншого знаходиться в їх зоні відповідальності», - пише Олексій Дорошенко.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024