стрічка

STEM-освіта: лісівники Волині започаткували новий тренд у навчанні

06 Червня 2018, 09:16
1403 Джерело: lisportal.org.ua

Працівники Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське лісове господарство» створили Лісничий молодіжний центр, в якому впроваджують STEM-освіту.

Свій проект лісівники Волині презентували 3 червня під час виїзного семінару вчителів біології, повідомили в прес-службі Волинського обуправління лісового та мисливського господарства.

Присутні педагоги оцінили не тільки мальовничий куточк рідного краю – «Маленькою Швейцарією», але й унікальний еколого-просвітницький та профорієнтаційний проект.

Методист управління освіти Луцької міської ради Леся Сушик наголосила, що значення такого лісівничо-виховного осередку важко переоцінити у системі сучасної екологічної та профорієнтаційної роботи з молоддю. До того, в Україні таких проектів ще не було.

Довідково.
Терміном STEM-освіта традиційно окреслюють підхід до освітнього процесу, відповідно до якого основою набуття знань є проста та доступна візуалізація наукових явищ, що дає змогу легко охопити і здобути знання на основі практики та глибокого розуміння процесів. Акронім STEM був запропонований в 2001 році для позначення революційного тренду в освітній та професійній сферах науковцями.

STEM-освіта не лише спрямовує увагу на природничо-науковий компонент навчання та інноваційні технології, але й активно розвиває творчу складову особистості та критичне мислення.


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024