стрічка

Дедалі менше волинян стають прийомними батьками

06 Червня 2018, 08:29
1050 Джерело: marcelosilber.med.br

На Волині - тенденція до зменшення кількості прийомних сімей.

Про це під час апаратної наради у Волинській ОДА 5 червня розповіла начальник служби у справах дітей Алла Онищук, пише ІА Волинські новини.

Голова ОДА Олександр Савченко відзначив, що цим питанням повинні займатися управління освіти, служби у справах дітей, департаменту соціального захисту тощо. Справа, на його думку, в тому, що до когось не достукалися чи недостатньо пропагують всиновлення дітей.

«Зменшення не тому, що люди стали гірші, чи закінчилися хороші люди, а залишаються нехороші», – відзначив голова ОДА.

Також він звернув увагу на пропозицію впровадження посади уповноваженого з питань захисту дітей у волинських ОТГ. Такий підхід він назвав «шляхом в нікуди». Адже таким чином ОТГ просто «прожиратимуть кошти на своє утримання». Наразі з 1466 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування понад 55% перебувають в ОТГ. Отже, він рекомендував закріпити за такими дітьми відповідних фахівців з райдержадміністрацій, «які зараз ні чорта не роблять, бо всі діти в громадах».

Голова ОДА звернув увагу і на обіцянку, яку раніше давали Марині Порошенко щодо будівництва на Волині бодай одного будинку сімейного типу. Савченко запитав Аллу Онищук про відведення ділянки під будинок сімейного типу. Чиновниця відповіла, що такої ділянки наразі немає і питання вивчають. Така відповідь не вдовольнила голову ОДА, який зіронізував, запитавши, чи вистачить на вирішення цього питання 2 роки.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024