стрічка

Жителі Устилуга скаржаться на навалу автівок в черзі біля кордону

04 Червня 2018, 14:12
1051

Біля МПП «Устилуг» у неділю, 3 червня, зібралась чимала черга, яка вишикувалась на одній з центральних вулиць міста Устилуг

Про це Район.Володимир-Волинський розповіли мешканці прикордонного містечка.

Люди скаржаться на навалу автівок, рух яких ніхто не контролює та на пасажирів-нахаб, які іноді після себе лишають цілі гори сміття. 

«Знову ті черги на вулицях міста. Через ті автівки іноді під'їхати до будинку неможливо. А який сморід стоїть від тих машин, а який шум, гам... І це цілодобово! За які «заслуги» устилужани повинні терпіти ці незручності?» - обурюється мешканка Устилуга Ірина.

Містяни неодноразово просили міську владу перенести автомобільну чергу за межі міста. Минулого року чергу почала контролювати володимир-волинська поліція, проте більшість автівок і далі оминають сервісну зону та шикуються ближче до КПП, а відтак поряд з оселями жителів Устилуга.

Нагадаємо, максимальна пропускна спроможність митного посту - 730 машин, які рухаються в одному напрямку за 12 годин, проте прикордонники кажуть, що він розрахований приблизно на 400 автівок.

За їх словами, черг можна позбутися тільки шляхом розбудування пункту пропуску та збільшення кількості смуг для руху.

Проте, нещодавно міністр фінансів Олександр Данилюк підтвердив інформацію про припинення фінансування Євросоюзом модернізації КПП «Устилуг» на кордоні з Україною.



Мешканці міста навіть відзняли ведео і розмістили його в мережі YouTube.

Нагадаємо, не так давно голова Волинської обласної держадміністрації Олександр Савченко побував на митному переході «Устилуг-Зосин» та ознайомився із роботою прикордонного загону. Посадовець розповів, що наразі йдеться про створення стратегії розвитку прикордонних територій, тож прибув, аби особисто ознайомитися із роботою пункту пропуску.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024