стрічка

«У Луцьку хороші результати щодо підписання декларацій з лікарями», – Уляна Супрун

01 Червня 2018, 16:52
Прес-конференція у Луцьку 1455
Прес-конференція у Луцьку

Міністр охорони здоров’я України Уляна Супрун зауважили, що  Луцьку дуже хороша ситуація з підписанням електронних декларацій з сімейними лікарями.

Про це вона заявила під час прес-конференції у п’ятницю, 1 червня.

За її словами, на сьогодні вже 6,5 мільйонів людей підписали декларації з своїми сімейними лікарями та діти з педіатрами, і лікарями загальної практики, терапевтами. А в місті Луцьку зокрема 22 відсотків лучан підписали декларації.

«Це дуже гарні показники, трохи вищі, ніж середній рівень в Україні. Тому дякую департаментам охорони здоров’я і головним лікарям Центрів первинної допомоги, що вони так гарно працюють», –  зазначила Уляна Супрун.

Також міністр зауважила, що потрібно вкладати кошти в будівництво первинної допомоги, потрібно дуже уважно стежити за тим, щоб всі підписували декларації.

Бо коли всі підпишуть декларації з лікарями, то медичні заклади перейдуть на нове фінансування.

«Лікарям приходитиме вдвічі більше коштів за кожного пацієнта, ніж сьогодні». Для людей важливо не лише знайти свого лікаря, а й підтримати їх, аби вони підвищили рівень фінансування свого медичного закладу й самі отримували більш достойну зарплату», – розповіла Супрун.

Наступні пріоритети, каже Супрун, має бути в закладах медицини комп’ютерна система, інтернет, а також мають бути добре оснащенні кабінети обладнанням.

«Дякую керівництву місту та області, що співпрацюють з нами і підтримують сферу охорони здоров’я, адже це дуже важливо», – підсумувала Уляна Супрун.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар