стрічка

У Нововолинську відбудуться громадські слухання щодо будівництва супермаркету

29 Травня 2018, 14:37
2584

У Нововолинську по проспекту Дружби йдуть робити по будівництву ще одного супермаркету «АТБ». Оголосили про громадські слухання з метою врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації.

Про це повідомляє сайт БУГ.

Земля, на якій розташоване приміщення, виділялася під навчальний заклад, який там і був. Для появи тут супермаркету необхідно змінити цільове призначення землі. З цього приводу на сайті Нововолинської міської ради 22-го травня розміщене оголошення про початок громадських слухань. Протягом місяця з дати публікації можна надавати пропозиції.

За коментарем з приводу слухань звернулися до начальника відділу містобудування та архітектури Михайла Вісьтака. Поцікавилися чому ремонтні роботи по будівництву магазину активно йдуть на земельній ділянці, яка призначена для іншої цілі та обговорення для громадськості проводяться не до початку реконструкції приміщення.


 

Він зазначив, що якщо будівля вже існує і проект не йде «з нуля», то власник може проводити роботи на своїй території.

«Зараз йде обговорення та розгляд містобудівної докуметації з приводу зміни цільового призначення земельної ділянки. Нам ще не надали вигляд самого магазину, бо по законодавству це буде після затвердження змін на сесії міськради. На весь цей процес піде пару місяців», – розповів Вісьтак.

Питання будівництва нового АТБ та роботи діючих піднімали на останній сесії Нововолиської міськради, 16-го травня. Так, депутат міської ради Віктор Ярема подав депутатське звернення, у якому йдеться про скарги мешканців будинку по вулиці Нововолинська, 51, який розташований біля майбутнього магазину.

Вони проти використання прибудинкової території, вказують, що порушується їх спокій і коли відкриється магазин, там буде безлад. Жителі переймаються за наявний сквер, як зазначають – його будуть використовувати для розпивання алкогольних напоїв, а під’їзди будинку – для справляння фізіологічних потреб.


 

Додамо, що цей сквер завжди був місцем для розпивання алкогольних напоїв. Від самого ранку та до вечора тут можна побачити компанії чоловіків, які на лавках навіть сплять.

Депутати також підняли питання парковки. Згадали про АТБ по проспекту Перемоги, відсутністю там місць для стоянки автомобілів та їх паркування, заважаючи руху транспорту по вулиці, де односторонній рух. Більше того, навпроти магазину розташована зупинка, і часом ускладнюється виїзд маршрутного таксі.

Міський голова Віктор Сапожніков на сесії зауважив, що будуючи супермаркети, не дотримуються правил та не проводять відповідний благоустрій.

«На жаль, така ситуація, що у свій час нас ніхто нічого не питав при появі першого АТБ. Поруч ще й поставили незаконно павільйон, за що їх оштрафували на 200 тисяч та зобов’язали знести споруду. Супермаркету і не погодили цілодобовий режим роботи», – розповів мер.

Він також додав, що не побудували парковки біля магазину і така ж ситуація може повторитися.

«Викупили і роблять – мене не запитали. Понаставляють машин, а потім виникне питання вже за кошти міського бюджету робити парковку. АТБ – потужна система, ми всі суди програємо в разі чого, бо власник просто скаже, що це мої проблеми, йди в поліцію», – додав Сапожніков.


 

З приводу скверу, депутати міськради зауважили, що коли там мав бути дитячий майданчик, то мешканці також були проти, бо «діти кричали б до ночі».

Вісьтак зазначив, що з точки зору міської влади, сквер власники АТБ повинні привести до сучасного стану та зробити благоустрій території навколо магазину.

Навпроти приміщення, де будується супермаркет, розташований банк, де постійно припарковано багато автомобілів, а на вулиці, яка є центральною, пожвавлений рух. Відсутність і в цього АТБ спеціально відведеного місця для стоянки автомобілів повторить ситуацію, яка склалася на проспекті Перемоги.

Інформація, яка додається до повідомлення про громадські обговорення детального план території земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (магазину продовольчих і промислових товарів та надання послуг населенню) на  проспекті Дружби, 6-А:

Проектом передбачається будівництво та обслуговування будівель торгівлі (магазину продовольчих і промислових товарів та надання послуг населенню) на земельній ділянці площею 1,7656 га, площа забудови – 768 кв.м, площа мощення – 1117 кв.м, площа озеленення – 284 кв.м.

З детальним планом території можна ознайомитись у відділі містобудування та архітектури за адресою: місто Нововолинськ, Мікрорайон Шахтарський, 40. Містобудівна документація буде розміщена на інформаційному стенді відділу містобудування та архітектури.

Пропозиції повинні містити чіткі обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил. Подаються у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, особистого підпису; від юридичних осіб – із зазначенням їх найменування, місцезнаходження, посади і особистого підпису керівника.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024